" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

09 April 2009

VIP ditahan SPRM..?

SEORANG VIP telah ditahan reman oleh sepasukan Pegawai Kanan SPRM untuk membantu siasatan selama tiga hari bersama seorang kontraktor atas tuduhan rasuah.

VIP berkenaan yang sebelum ini memenangi jawatan di dalam UMNO turut didapati bersalah oleh Lembaga Disiplin UMNO dan dikenakan hukuman pengantungan selama tiga tahun.

Menurut sumber SPRM daripada ibupejabat di Putrajaya, mereka telah membuat pemantauan dan siasatanter sejak beberapa bulan lalu dan menerima tidak kurang lapan laporan rasuah daripada orang awam dan kontraktor terhadap VIP berkenaan.

Dijangkakan pengumuman tangkapan berkenaan akan dibuat dalam waktu terdekat oleh Pengarah Bahagian Siasatan SPRM, Datuk Shukri Abdull.

Sementara itu, Setiausaha Kerajaan Negeri dilaporkan telah menulis surat kepada Ketua Pesuruhjaya SPRM berhubung tangkapan berkenaan sama ada berlaku kekosongan kerusi yang diwakili VIP berkenaan atau sebaliknya.

-Sabahkini

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA