" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

15 April 2009

Nizar dicalon Naib Presiden PAS

MB PR Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin mendapat kejutan apabila dicalonkan sebagai Naib Presiden PAS oleh 2 bahagian,iaitu dari PAS kawasan Kelana Jaya dan Temerloh.

Langkah tersebut dijangka mendapat sambutan daripada kawasan2 PAS lain diseluruh negara menjelang persidangan dan permilihan parti Jun depan. Datuk Seri Mohammad Nizar yang juga Ahli Parlimen Bukit Gantang dilihat tokoh muda lantang yang mempunyai potensi dan masa depan cerah dalam PAS.

Ketokohan dan semangat juang beliau terserlah apabila berhadapan dengan krisis perlembagaan Perak berikutan episod rampasan kuasa kerajaan negeri oleh UMNO/BN.

Turut mendapat perhatian perwakilan ialah Menteri Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak yang dicalonkan sebagai Timbalan Presiden oleh PAS kawasan Temerloh. Beliau dijangka membuat "comeback" setelah kalah dalam pertandingan bagi jawatan Naib Presiden pada pemilihan lalu.
No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA