" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

29 April 2009

Isu Manohara: Majlis JP Buat Laporan Polis

Majlis Jaksa Pendamai (JP) Kelantan membuat laporan polis supaya menghentikan apa-apa berita tentang Cik Puan Temenggung Kelantan, Manohara Odelia Pinot, 17, seperti yang disiarkan dalam akhbar harian nasional keluaran 28 April (semalam).

Laporan itu dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tumpat semalam yang diketuai oleh Naib Presiden Majlis JP, Senator Datuk Ahmad Rusli Iberahim . Menurut beliau, berdasarkan laporan kedua-dua akhbar tersebut, bertajuk 'Keluarga Manohara cadang saman Istana Kelantan' dan 'Terdesak hendak jumpa Manohara' adalah berita yang tidak benar dan berunsur fitnah, memburukkan Institusi Diraja.

Majlis JP berpendapat bahawa pihak yang bertanggungjawab membuat laporan berita berkenaan berhenti dari menyiarkan laporan tersebut dan juga meminta polis menyiasat dalang yang terlibat disebalik semua ini.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA