" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

18 April 2009

Sivakumar Gantung Setiausaha DUN Perak

Speaker DUN Perak, V.Sivakumar hari ini menggantung jawatan Setiausaha Dewan, Abdullah Antong Sabri yang mengeluarkan notis memanggil Sidang Dewan pada 7 Mei depan tanpa pengetahuannya. Sehubungan itu Sivakumar juga akan menulis surat kepada pejabat Sultan Azlan Shah bagi mendapatkan pengesahan sama ada tarikh itu telah diperkenankan baginda.

Sivakumar berkata, tindakan Abdullah mengeluarkan notis itu tanpa mendapat persetujuan Speaker melanggar peraturan DUN Perak dan tidak sah. Pihaknya menunggu jawapan daripada Pejabat Sultan Perak untuk mengambil tindakan selanjutnya, termasuk mendapatkan tarikh baru mesyuarat DUN Perak. Beliau Sebagai Yang Dipertua Dewan tidak tahu tentang notis sidang. Tidakkah ini pelik? Ada yang tak kena. Adakah ini satu usaha memperkecil-kecilkan atau memperbodoh-bodohkan institusi speaker.

Semalam, Abdullah atas sifatnya sebagai Setiausaha DUN Perak telah mengeluarkan notis mesyuarat kepada semua ADUN untuk menghadiri sidang dewan pada 7 Mei depan.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA