" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

04 March 2009

SPRM Adalah Untuk Menggertak ?

Adakah tujuan sebenar SPRM ditubuhkan semata-mata hanya untuk menggertak individu2 yang melakukan rasuah dalam UMNO dan untuk menyerang PR tanpa bukti sahaja ? Bila bukti2 dikumpul, nampaknya bukannya untuk bertindak. Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi mengumumkan bahawa siasatan rasuah dalam Umno ditutup.

Nampaknya masa depan negara kita semakin menuju kegelapan. Kalau pihak PR, bukti entah dimana lagipun dah bergegar bumi Malaysia nih..... dibuatnya. Ini terbukti dengan kemunculan Dato' Harun Idris, Dato' Mazlan Harun dan perwakilan Umno Muar, Dato' Kadar Sulaiman ketika mengadakan sidang medianya di sebuah hotel dekat sini semalam.

Dato' Kadar berkata, "Saya serta Datuk Mazlan Harun akan mengkaji untuk mengambil injuksi mahkamah bagi menghalang Perhimpunan Agung UMNO pada 24Mac ini sekiranya Umno belum habis menyelesaikan kes salah laku dan politik wang sebelum persidangan diadakan, dan juga segala permintaan2 saya seperti yang disebutkan di atas tidak diambil tindakan."

Bagi Mazlan pula, "UMNO nampaknya tidak mempunyai 'political will' untuk membuat 'perubahan sebenar' yang diharapkan rakyat. Ia termasuk menghapuskan amalan korupsi dalam Umno yang mutakhir ini menghancurkan kepercayaan rakyat kepada parti itu selama ini."

Hakikat sebenar yang diperjuangkan kebanyakan pemimpin2 UMNO adalah semata-mata mementingkan projek dan kedudukan mereka tanpa mahu menegur ataupun mengkritik kepimpinan yang lemah.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA