" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

24 March 2009

DSAI-Semangat Rakyat Takkan Dapat Digugat!

Ketua staf pejabat saya, saudara Ibrahim Yaacob, Senator Zamri Yusof dan saudara Ismadi (Pegawai Khas Menteri Besar Kedah) di antara yang ditahan polis dalam insiden kekacauan sabentar tadi.

Ternyata tindakan rakus sademikian olih pasukan polis sejurus satelah Suara Keadilan dan Harakah diharamkan merupakan petanda betapa sistem pemerintahan di bawah Najib bakal menjerumuskan negara ke kancah ketidakstabilan dan pentadbiran kuku besi. Bicara beliau mengenai perubahan hanya omongan kosong untuk mengalih perhatian rakyat dari skandal yang terpalit.

Tanpa sebarang amaran, polis membedil gas pemedih mata beserta pancutan air. Hadirin lari bertempiaran menyelamatkan diri. Namun ia tidak menghentikan pembedilan bertubi-tubi tanpa sebarang belas kasihan terhadap wanita dan kanak-kanak.

Saya diseludup ke bilik gerakan pilihan raya dan berlindung bersama beberapa orang pimpinan Pakatan Rakyat. Difahamkan hampir 50 das gas pemedih mata dibedil oleh pihak polis sabentar tadi.

Jelas, UMNO-BN sememangnya dalam keadaan yang sangat terdesak ketika ini. Gelombang kebangkitan rakyat di Bukit Selambau, Bukit Gantang dan Batang Ai cukup meresahkan mereka.

Saya menyeru agar kita semua bertenang dan tidak mudah dibakar dengan provokasi jahat yang dicetuskan oleh mereka. Walau apa yang terjadi, semangat rakyat yang mahukan perubahan pastinya tidak akan dapat digugat!

ANWAR IBRAHIM

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA