" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

18 March 2009

Apa Hal Pula Dengan Ibrahim Ali ?

Beliau berkata, "Walaupun cakap pada Mac, macam2 persoalan timbul dengan banyak teka-teki dalam suratkhabar. Saya percaya ia menyumbang kepada suasana yang tidak menentu. Bursa Malaysia terjejas disebabkan suasana krisis kewangan global, tetapi mahu tidak mahu saya juga percaya ada kena mengena dengan soal kepimpinan".

Kenapa Ibrahim Ali yang beria-ia sangat meminta P/Lah menetapkan tarikh sebenar pelaksanaan 'peralihan kuasa' kepada Najib? Adakah benar yang beliau katakan itu? Atau, semata-mata untuk mencapai matlamat beliau?

Yang kita nampak, kalau Najib 'confirm' menjadi PM, maka cerahlah masa depan beliau dalam dunia politik. Ini ekoran desas-desus yang mengatakan seandainya Najib menjadi PM, beliau akan dilantik sebagai senator. Beliau sendiri pun rasanya sudah maklum, yang rakyat di Parlimen beliau majoritinya telah menolak beliau. Mungkin kerana itulah beliau nampaknya 'lebih sudu dari kuah'.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA