" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

30 March 2009

TDM Serba Salah

Tun Dr Mahathir (TDM) telah mengesahkan akan menyertai UMNO bila tiba masa yang sesuai selepas menghadiri hari terakhir Perhimpunan Agung UMNO baru2 ini. Ini bermakna beliau sendiri tidak yakin P/Lah akan melepaskan jawatan PM kepada Najib dalam masa terdekat.

Sebelum ini beliau telah begitu lantang mengkritik pentadbiran P/Lah, lalu bertindak keluar daripada UMNO dan kini mahu menyertai semula. Dengan tindakan beliau ini sebenarnya memberi kelebihan kepada PR, kerana telah jelas beliau jenis yang tidak tetap pendirian.

Beliau juga telah berlakon dengan cuba sedaya upaya agar kelihatan tiada apa2 masaalah dengan P/Lah. Media arus perdana juga telah menjalankan tugasnya dengan mengulangi adegan berpelukan antara mereka. Apakah dengan lakonan beliau ini berjaya mengubah ketidakserasiannya dengan P/Lah serta pandangan negatif rakyat terhadapnya?

Sebelum ini parti UMNO kesayangan beliau sendiri pun turut dibalunnya. Ini dapat dilihat dalam blog penulisannya menyatakan persidangan kali ini dicemari dengan amalan rasuah dalam pemilihan yang diadakan.

1 comment:

Baginda Reformasi said...

kemasukan Tun untuk menyelamatkan mukriz..
salam,
nak minta pendapat anda...
Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin yang meminta agar rakyat tidak menjadikan tiga pilihan raya kecil pada 7 April ini sebagai satu “pungutan suara”
mohyidin bodoh? mohyidin kate PRK 3tpt bukan pungutan suara rakyat..
abis pungutan duit poket die?

fakta telah beritahu..
link:
http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/03/pilihan-raya-malaysia-bijaknya-yab-ds.html

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA