" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

22 March 2009

Jika BN Adil, Bicarakan Ali Rustam Di Mahkamah

Rakyat marhaen bukan menyokong Pakatan Rakyat secara membabi buta. Khabar terkini yang saya dengar YB Fairus telah pun meletak jawatan secara bermaruah…

Salah satu kebaikkan yang ditawarkan oleh Pakatan Rakyat yang tiada pada BN ialah kerajaan yang telus. Ini bermaksud walaupun seseorang itu pemimpin tertinggi Kerajaan sekiranya dia didapati melakukan kesalahan contohnya rasuah dia akan dihukum mengikut peruntukan undang-undang negara tanpa ada pengecualian.

Tidak seperti BN yang mana Ketua Menteri Melaka telah didapati melakukan kesalahan politik wang atau nama lainnya ‘Rasuah’, tetapi masih diberi kebenaran untuk terus mentadbir negeri Bersejarah tersebut. Bila rakyat minta beliau letak jawatan, tanpa rasa malu, dia tanya soalan bodoh pada rakyat.

“Kenapa Anwar Ibrahim masuk penjara boleh jadi ahli parlimen, kenapa Lim Guan Eng masuk penjara boleh jadi Ketua Menteri Pulau Pinang?”

Kalau macam tu mari kita jawab beramai-ramai“Kalau macam tu Dato’ Ali serah lah diri pada mahkamah supaya boleh dibicarakan. Kalau didapati bersalah sila masuk penjara macam Anwar dan Guan Eng, pastu bila keluar barulah aktif semula dalam politik… boleh?????”

Dan yang lebih kelakar Pengerusi Lembu SPRM @ Pengerusi Bapa Porno kanak-kanak semenanjung Australia si Ahmad Said bertegas menyatakan Ali tidak melakukan jenayah rasuah. Cakap berbelit-belit menggalahkan biawak. Kes lembu yang membabitkan Menteri Besar Selangor dulu walaupun sudah jelas ianya amal jariah dan direstui oleh Sultan Selangor, dia keluarkan kenyataan yang diluar bidang kuasa sendiri. “Ada bukti kukuh”, kononnya!!! Semuanya disebabkan MB Selangor bukan dari UMNO.

Kalau puak UMNO, walaupun beribu-ribu kes dilapor…. jawapan yang keluar dari mulut Ahmad - “Tiada kes”. Sial punya pencacai amno. Bila PR perintah Malaysia nanti (Dengan Izin ALLAH). Engkau ni salah sorang pencacai yang akan akan diadili semula besama-sama Abdul Rahman Hashim, S/U Perak, Musa Hassan, Gani Petail, mamat songkok tinggi PUKIDA dan banyak lagi… akibat keputusan berat sebelah ko ni!!!!

(Kerajaan Rakyat)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA