" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

11 March 2009

Pembakang Terlibat Kerana Sependapat

Tuan Guru Nik Aziz (TGNA) berkata, "Pembakang terlibat dalam perhimpunan pada 7 Mac baru2 ini adalah kerana mempunyai pandangan yang sama terhadap isu PPSMI. Tidak benar sama sekali kita mengambil kesempatan. Disebabkan pembangkang dan GMP mempunyai aliran yang sama maka berlakulah demonstrasi itu secara serentak.

Mana ada manusia yang cintakan bahasa tidak mahu masukkan ilmu Sains dan Matermatik dalam bahasa Melayu? Demonstrasi itu diadakan kerana kerajaan tidak mempeduli bantahan yang dibuat oleh orang ramai berhubung isu PPSMI. Ternyata, kerajaan tidak memahami dengan kehendak pejuang bahasa yang mahu bahasa Melayu diutamakan sehingga sanggup menuduh GMP diperalatkan oleh pembangkang".

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA