" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

11 March 2009

Mahkamah Tolak Permohonan Speaker Perak

Mahkamah Tinggi di sini hari ini menolak permohonan Speaker, V Sivakumar untuk mewakili diri sendiri bagi prosiding kes 3 Adun yang mengemukakan saman terhadapnya. Pesuruhjaya Kehakiman, Ridwan Ibrahim membuat keputusan dalam kamarnya bahawa Speaker perlu mendapatkan nasihat daripada Penasihat Undang2 Negeri kerana beliau adalah penjawat awam mengikut Seksyen 24 (3) Akta Prosiding Kerajaan.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA