" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

05 March 2009

Andainya Datuk Seri Najib Menjadi PM

Amalan biasa parti UMNO yang telah membentuk kerajaan persekutuan Malaysia sejak lebih 50 tahun dulu, presiden parti tersebut secara langsung akan diangkat menjadi Perdana Menteri. Ini hak mereka walaupun perlembagaan tidak mensyaratkan begitu.


Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dilaporkan akan menyerahkan jawatan perdana menteri kepada Datuk Seri Najib selepas perhimpunan agong parti tersebut akhir Mac ini. Telah menjadi tradisi UMNO/BN menyerahkan kuasa perdana menteri yang akan mentadbir negara yang mempunyai lebih 27 juta RAKYAT seolah-olah jawatan tersebut warisan datuk nenek moyong mereka.


Saya tidak berminat membicarakan budaya mereka menyerahkan kuasa mentadbir negara dengan cara yang amat tidak demokratik itu. Apa yang ingin saya sentuh adalah apakah yang dapat RAKYAT Malaysia banggakan andainya Datuk Seri Najib menjadi perdana menteri?


Senarai berikut mungkin tidak lengkap, tetapi memadai untuk kita menilai - andainya Datuk Seri Najib menjadi Perdana Menteri Malaysia, maka sejarah akan terukir:


1. Perdana Menteri pertama yang diangkat menjadi wakil rakyat BUKAN kerana potensi peribadinya tetapi kerana mengenang jasa arwah bapanya.


2. Perdana Menteri pertama yang mempunyai sejarah “duda mengahwini janda”


3. Perdana Menteri pertama yang dikaitkan dengan konspirasi pembunuhan zalim warga Monggolia.


4. Perdana Menteri perdana yang tidak merasa malu atau rasa bersalah mengizinkan isterinya berlaku sumbang bersama pelakon lelaki Bollywood dihadapan orang ramai.


5. Perdana Menteri pertama yang dikaitkan dengan perbuatan rasuah bernilai ratusan juta ringgit.


6. Perdana Menteri pertama yang didakwa berlaku sumbang dengan seorang artis wanita tempatan di Port Dickson.


7. Perdana Menteri pertama yang melakukan penyembunyian wakil rakyat demi menjatuh sebuah kerajaan negeri pilihan RAKYAT.


8. Perdana Menteri pertama yang didakwa melakukan perhubungan sulit dengan wanita Monggolia yang kemudiannya mati dibunuh.


9. Perdana Menteri pertama yang diketahui umum terlalu menurut telunjuk isteri.


10. Perdana Menteri pertama yang telah diperakukan melalui ‘Akuan Bersumpah’ telah menggunakan khidmat bomoh Hindu untuk tujuan tertentu.


Sambungan kepada senarai di atas saya serahkan kepada RAKYAT Malaysia lainnya untuk meneruskan.


(Kerajaan Rakyat)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA