" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

12 February 2009

12,000 Dayak Sabah & Sarawak Sertai PR

Azan Ismail ( Ahli Parlimen Indera Mahkota)

Kira-kira 12,000 penduduk keturunan Dayak di Sabah dan Sarawak menyertai PR baru2 ini.Kemasukan beramai-ramai itu khususnya bersama PKR selepas pilihan raya umum ke-12, merupakan fenomena baru dalam sejarah politik negara. Umum mengetahui masyarakat Dayak merupakan golongan yang paling payah dipujuk, sukar untuk berubah atau bertukar parti tetapi kini boleh berubah.

Gelombang baru sepatutnya berlaku semasa pilihan raya umum ke-12 lalu tetapi kerana adanya pelbagai penipuan oleh parti pemerintah, Pakatan Rakyat belum dapat memerintah negara. Sebagai contohnya dalam PRK Parlimen Kuala Terengganu 17 Januari lalu, Abdul Wahid Endut sepatutnya memperolehi majoriti 6,000 undi bukan 2,631 undi andainya tidak berlaku penipuan.

Negara juga dilanda krisis ekonomi. Sehingga Julai lalu seramai 500,000 pekerja terutamanya di sektor perkilangan telah dibuang kerja akibat kelembaban ekonomi negara. Dijangkakan juga sekurang-kurang seramai 1 juta orang akan kehilangan pekerjaan tahun ini.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA