" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

18 February 2009

MB & Exco ‘Haram’ Dilarang Hadir Sidang DUN

Speaker Dewan Undangan Negeri Perak, V. Sivakumar hari ini melarang Menteri Besar yang baru, Datuk Dr. Zambry Abdul Kadir menghadiri mesyuarat Exco Kerajaan Negeri itu selama lapan belas bulan.

Turut sama tidak dibenarkan menghadiri mesyuarat tersebut adalah enam orang Exco Kerajaan Negeri.

Mereka pula digantung selama dua belas bulan.

Zambry dari Barisan Nasional (BN) mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Perak baru - yang ke-11 - di Istana Iskandariah pada 6Februari lalu.

Beliau mengangkat sumpah di sebalik kegawatan politik yang melanda negeri itu tanpa memikirkan keselamatan dan kesejahteraan rakyat yang inginkan pilihan raya negeri diadakan.

Datuk Seri Mohamed Nizar Jamaluddin, wakil Pakatan Rakyat dan PAS, masih dianggap sebagai Menteri Besar Perak yang sah.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA