" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

18 February 2009

Dato' Seri Nizar Hadir Di Mahkamah

Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin hadir di Mahkamah Tinggi (Rayuan dan Tugas-tugas Khas) di Jalan Duta untuk sebutan samannya mencabar pelantikan menteri besar baru Perak. Beliau tiba kira2 jam 10.45 pagi bersama dengan beberapa ahli exco PR Perak, termasuk setiausha DAP negeri itu, Nga Kor Ming serta sepasukan 10 orang peguam, yang diketuai oleh Sulaiman Abdullah.

Saman tersebut, yang difailkan Jumaat lalu, dijangka didengar oleh Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk Mohamad Arif Md Yusof. Nizar memfail saman tersebut selepas BN mengambil alih kuasa di Perak, selepas wakil rakyat PR yang keluar parti dan menjadi wakil bebas yang menyokong BN.

Dr Zambry diwakili Penasihat Undang2 Perak, Ahmad Kamal Md Shahid. Manakala peguam kanan persekutuan, See Mee Chun mewakili Jabatan Peguam Ngara dan Hafarizam Harun menjadi peguam pemerhati bagi pihak BN.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA