" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

12 February 2009

MPMUM Selar Tindakan UMNO / BN

Majlis Perwakilan Mahasiswa Universiti Malaya (MPMUM) menolak tindakan yang tidak demokratik mana-mana parti politik dalam kemelut politik yang melanda negeri Perak sekarang ini. Yang DiPertuanya, Mohamad Ridzuan Mohamad berkata,“Kami menolak tindakan tidak demokratik yang diambil sesetengah pihak untuk tujuan tertentu sehingga mencetuskan suasana yang tidak stabil serta mengundang kemarahan banyak pihak.

Mahasiswa menolak tindakan mengambil kuasa yang dibuat secara tidak demokratik sambil merujuk kepada lompat parti oleh sesetengah ahli politik. Saranan kami kepada mahasiswa agar tidak bersifat emosional dan tidak perlu terpengaruh dengan mana-mana parti politik yang ingin mengambil kesempatan. Kita perlu menghormati institusi beraja dan mandat rakyat Perak yang mempunyai hak ke atas negeri Perak. "

Katanya lagi, "tugas mahasiswa sebagai pelajar tidak dapat menafikan peranan mereka yang turut menjadi check and balance kepada kepimpinan negara.Oleh yang demikian kami berpendapat, tindakan Sultan perak tidak wajar dipersalahakan dan persepsi negatif terhadap baginda perlu ditepis.Kami juga menolak tindakan yang tidak demokratik seperti lompat parti kerana ianya bercanggah dengan artikel 16(6) perlembagaan pesekutuan.”

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA