" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

23 May 2009

PKR Hadapi 3 Calon Bebas Di N12 Penanti

Timbalan Pengerusi PKR Pulau Pinang Mansor Othman disahkan menghadapi saingan 3 calon bebas pada pilihanraya kecil Penanti 31 Mei ini. Pegawai Pengurus Pilihanraya menolak kertas pencalonan Mohd Saberi Osman, dan menerima pencalonan Mansor bersama tiga calon bebas yang lain, termasuk Kamarul Ramizu Idris.

Kamarul adalah calon bebas yang hilang pertaruhan pada pilihanraya kecil Parlimen Bukit Gantang, Perak bulan lalu. 2 lagi calon bebas adalah bekas pemimpin Gerakan, Nai Khan Ari dan bekas pemimpin Wanita PKR Negeri Aminah Abdullah.

Mansor dan 3 calon berkenaan akan bertarung untuk kerusi DUN Penanti, tanpa saingan BN yang mengambil keputusan tidak bertanding setelah kalah pada kesemua 4 PRK di Semenanjung sejak Mac tahun lalu.

Tokoh2 kanan PKR termasuk Ketua Umum PKR, DSAI mendahului ribuan penyokong Pakatan untuk mengiringi Mansor ke pusat penamaan calon di Institut Kemahiran Belia Negara. Turut hadir MB PR diPerak, Datuk Seri Nizar, yang menerima tepukan gemuruh dengan diiringi laungan "Bubar DUN Perak" oleh penyokong2 PR.


No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA