" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

20 May 2009

Nizar Kemuka Asas Pembubaran

Harapan pembubaran DUN Perak nampak semakin cerah apabila MB Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin mengemukakan asas dan hujah kukuh bagi cadangan pembubaran DUN kepada Raja Muda, Raja Dr Nazrin Shah di Istana Iskandariah semalam. Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin diterima mengadap Raja Muda tengahari semalam di Istana Iskandariah selepas selesai Majlis Anugerah Pingat & Bintang.

Semasa taklimat ringkas beliau pada Mesyuarat Perhubungan PAS Perak Datuk Seri Nizar berkata beliau mengambil kesempatan singkat itu memohon maaf bagi pihak PR dan rakyat Perak sepanjang tiga bulan sebelum ini sekiranya apa sahaja insiden yang berlaku mengguris hati baginda.

Beliau juga bagi pihak PR mengucapkan takziah di atas kemangkatan Kekanda Sultan Azlan Shah yang juga bapa saudara Raja Nazrin. Datuk Seri Nizar juga secara berterus terang memberi pandangan beliau terhadap senario dan kemelut politik di Perak disamping merayu supaya agar baginda memberi penghormatan kepada rakyat untuk memilih semula kerajaan di negeri Perak bagi mengakhiri episod kemelut politik yang berpanjangan sehingga kini.

Tambah beliau PR akan menghormati apa sahaja pendirian dan keputusan rakyat sama ada memilih PR ataupun BN. Datuk Seri Nizar juga memberi pandangan supaya tidak ada sidang DUN diadakan dalam tempoh terdekat selagi kemelut politik ini belum berakhir. Beliau bimbang insiden kekecohan semasa sidang DUN 7 Mei akan berulang semula sekiranya sidang DUN diadakan juga dan akan hanya memalukan imej baginda dan negeri Perak.

Datuk Seri Nizar juga sebelum itu memberi pandangan kepada Mufti Perak, Datuk Seri Harussani Hassan mengenai kemelut politik di Perak serta merayu supaya beliau turut memainkan peranan menyelesaikan krisis itu melalui pembubaran DUN.

Walaupun pertemuan antara Datuk Seri Nizar dengan Raja Dr Nazrin singkat namun mesej yang beliau sampaikan amat berharga bagi baginda membuat pertimbangan terbaik rakyat Perak yang mahukan mandat mereka dikembalikan semula.


No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA