" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

15 May 2009

Najib Tidak Dihormati Rakyat

Sebuah kedai buku terkenal di Kuala Lumpur di dakwa mempersendakan PM Malaysia Datuk Seri Najib Razak dengan melekatkan tanduk kertas di songkok dan memutihkan warna pada muka hadapan wajah beliau di buku "Najib Razak: Pendakian Ke Puncak Kuasa" karya Chamil Wariya.

Walaupun perbuatan ini dianggap tidak menghormati pemimpin negara ia juga boleh ditafsirkan sebagai kemarahan rakyat terhadap beliau. Ini berikutan krisis politik Perak yang berlanjutan sejak 3 bulan lalu dan Najib didakwa bertanggungjawab mencetuskan kemelut tersebut.

Tidak diketahui sama ada buku tersebut telah dialihkan oleh pihak pengurusan kedai buku itu atau ianya masih berada di rak buku untuk tontonan pelanggan. Buku itu terletak di antara beberapa buah buku mengenai Najib tetapi hanya buku tersebut yang dicemarkan.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA