" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

08 May 2009

Manoharan dan 12 Tahanan ISA Akan Dibebaskan

Hasil desakan kuat, pemimpin Pakatan Rakyat berjaya memaksa menukar pendirian kerajaan berhubung tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri.

Menteri Dalam Negeri dalam satu kenyataan berkata hari ini 13 tahanan di bawah ISA termasuk tiga pemimpin Hindraf, M. Manoharan, P. Utayakumar dan Vasantha Kumar akan dibebaskan dalam masa terdekat.

Selain mereka sembilan lagi yang akan dibebaskan ialah Zulkepli Marzuki, Jeknal Adil, Azmi Pindatun, Zainun Rasyid, Aboud Ghafar Ismail, Sufian Salih, Hasim Talib, Abdul Jamal Azahari,Yusof Mohd Salam dan Husin Alih.

(TVA)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA