" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

10 January 2009

Vigil anti perang, polis tahan 21 orang

TERKINI:Seramai 21 orang ditahan polis sebentar tadi di Dataran Merdeka,Kuala Lumpur ketika orang ramai berhimpun untuk vigil anjuran Gabungan Anti Perang.Antara yang ditahan adalah beberapa Wakil Rakyat dan aktivis seperti Charles Santiago, Dr Nasir, Abdullah Sani, Arutchelvan,Kamaruzaman dan Norlaila Othman (isteri tahanan ISA).
Menurut Norlaila Othman salah seorang aktivis yang turut ditahan, pihak polis telah membuat provokasi sehinggakan kumpulan yang berhimpun tidak berkesempatan untuk bersurai.

Ketika menghampiri kawasan Dataran Merdeka, para aktivis mula memasang lilin dan membuka 'banner' 'anti perang' tetapi telah dihalang oleh pihak polis atas alasan perhimpunan tersebut adalah perhimpunan haram dan tidak mendapat permit.

Ketika itu, Ahli Parlimen Klang, Charles Santiago dan Adun Kota Damansara, Dr Mohd Nasir Hashim cuba untuk berunding tetapi tidak dilayan.

Sementara itu, anggota cawangan khas yang turut berada di lokasi perhimpunan telah mula membuat provokasi dengan membuat bising,marah-marah dan merampas 'banner' yang dibawa.

Tambah Norlaila, setelah itu, seluruh kawasan tersebut telah dikepung oleh pihak polis dan tidak memberi peluang untuk para aktivis beredar.

Katanya, pihak polis kemudian telah mengeluarkan arahan untuk menangkap semua yang berkumpul.

Antara yang ditahan dan dibawa ke Balai Polis Dang Wangi ketika ini ialah Charles Santiago, Dr Nasir, Norlaila, Ahli Parlimen Kuala Langat,Abdullah Sani;Setiausaha Agung Parti Sosialis Malaysia (PSM),S Arutchelvan;Ketua Pemuda PAS Wilayah Persekutuan,Kamaruzaman Mohamad; Aktivis PSM, Nashita dan anaknya Ammar. (Harakah)
>yeols:aiik...apasal dah jadi macam ni..?Ni confirm penyebab utama adalah UMNO tak join perhimpunan ini,itu pasal HARAM jadinya.Yang paling kelakar semalam aksi Che Det bersama anak kesayangannya memberi ceramah kat tempat yang sama(masjid negara) dimana Bapa Arus Perubahan(DSAI) berucap disaat-saat akhir sebelum beliau ditangkap....
Che Det ingat Rakyat Malaysia mudah lupa seperti dia ke..?Beliau pernah mengeluar kenyataan didepan media yang mengatakan Pejuang Hamas adalah pengganas.....Dah berapa banyak demo yang boleh dikatakan agresif sejak kebelakangan ini,siap bakar bendera & patung pemimpin,takda pun tangkapan dibuat,semuanya dijamin HALAL.....

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA