" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

13 January 2009

Israel sembelih lebih 900 orang dalam masa 16 hari

Jumlah kematian di Gaza mencecah lebih 900 orang kebanyakannya kanak-kanak (277 orang) dan wanita (93 orang) dalam masa 16 hari sementara 4100 orang cedera demikian dilaporkan oleh Dr. Muawiya Hassanein , Pengarah Kecemasan Kementerian Kesihatan.
Pihak Israel terus berlaku kejam dengan melakukan pembersihan etnik dengan membunuh 39 orang dan mencederakan puluhan yang lain pada hari Ahad lalu.
Pengunduran tentera Israel dari kawasan Sheikh Ajlin barat daya Gaza membongkar kekejaman Israel di mana 14 rakyat Palestin dibunuh termasuk bayi berumur 1 tahun dan di kawasan lain pesawat tanpa juruterbang (drone) digunakan untuk membunuh puluhan rakyat Palestin. Para pemerhati hak asasi manusia berkata sejak tindakan kejam Israel mula, mereka telah menjadikan rumah rakyat Palestin sebagai kubu dan menahan rakyat Palestin dalam keadaan menjijikkan tanpa makanan dan minuman.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA