" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

10 January 2009

DSAI:Kita akan rampas S'wak

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengulangi keyakinannya bahawa gabungan pembangkang - Pakatan Rakyat - akan menubuhkan kerajaan di Sarawak ekoran rasa tidak puashati rakyatnya terhadap pentadbiran Barisan Nasional (BN) di negeri itu.

Beliau memberitahu lebih 5,000 hadirin di majlis makan 'Rakan PKR' di Kuching semalam bahawa parti pembangkang akan bekerjasama untuk menumbangkan BN pimpinan ketua menteri, Tan Sri Abdul Taib Mahmud.

Beliau juga memberi jaminan bahawa Pakatan Rakyat akan menjaga dan melindungi hak dan tanah mereka.

Menurutnya, jika Pakatan Rakyat menubuhkan kerajaan, ia akan menggubal undang-undang dalam tempoh enam bulan untuk mengembalikan semula apa yang menjadi hak rakyat seperti tanah.

Katanya, BN mendakwa sebelum pilihanraya umum pada 8 Mac 2008 bahawa pembangkang tidak akan dapat memahami bagaimana hendak mentadbir kerajaan.

Bagaimanapun, katanya, ia ternyata silap apabila pakatan pembangkang berjaya menguasa empat buah negeri, serta mengekalkan Kelantan. (Malaysiakini)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA