" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

15 January 2009

Berbohong amalan biasa UMNO?

Dalam satu majlis jamuan dan perjumpaan bersama keluarga dan penyokong Arwah Razali Ismail di Taman Chendering Utama di Kuala Terengganu (14 Jan), Najib Razak mengatakan bahawa “di sini saya boleh bercakap secara terbuka bahawa seandainya Allahyarham tidak memasuki bidang politik, kerajaan kemungkinan besar akan melantik Allahyarham sebagai Ketua Pengarah Pelajaran kerana mengakui ketokohan beliau dalam bidang ini".
Kemungkinan untuk arwah dilantik sebagai KP Pelajaran adalah mustahil - dari segi adat dunia dan apa yang diamalkan oleh kerajaan sendiri. Dan Najib memang BERBOHONG semata-mata kerana terdesak untuk meraih undi di Kuala Terengganu. BN hanya sekadar menumpang keperibadian arwah Razali.
Semasa PRU2004, arwah berumur mencecah 55 tahun. Usia bersara ialah apabila mencapai umur 56 tahun - bermakna arwah hanya mempunyai sekitar setahun tiga bulan sahaja lagi sebelum bersara wajibnya. Ketika itu arwah adalah salah seorang pengarah dari berbelas pengarah bahagian di Kementerian Pelajaran. Malah beliau bukan pun salah seorang dari tiga Timbalan Ketua Pengarah pada masa itu. Dan yang lagi pening dengan pembohongan Najib tu ialah,Ketua Pengarah waktu itu tidak dijadualkan untuk bersara dalam masa terdekat ketika itu untuk melakukan sebarang promosi!!!
Bagaimana mungkin salah seorang pengarah bahagian melompat terus menjadi KP - potong tiga orang TKP ketika itu?

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA