" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

19 January 2009

Abbas Bukan Presiden Yang Sah

Menteri Kehakiman Palestin, Mohamed Al-Ghoul menyatakan kesemua keputusan ataupun syarat-syarat yang dibuat oleh Ketua Pihak Berkuasa Palestin Mahmoud Abbas yang tamat tempoh perkhidmatannya pada 9/1/2009 adalah tidak sah dan tidak perlu diikuti oleh rakyat Palestin. Beliau menambah, artikel 36 berkenaan tempoh kuasa presiden selama 4 tahun telah membuatkan Abbas bukan lagi Presiden bagi rakyat Palestin dan tiada kuasa yang sah untuk menandatangi apa-apa perjanjian bagi pihak Palestin.
Pihak kementerian itu menyatakan bahawa kerajaan yang sah dan berdaulat pada ketika ini adalah kerajaan yang diketuai oleh Ismail Haneyya yang menjadi wakil kepada negara dan rakyat Palestin. Tiada siapa yang mempunyai kuasa yang sah ketika ini kecuali kerajaan yang beliau ketuai. Ghoul meminta agar masyarakat antarabangsa khususnya negara Islam dan Arab termasuk pihak yang rasmi ataupun tidak rasmi untuk hanya berhubung dengan kerajaan Ismail Haneyya ini.
Ghoul juga menekankan bahawa usaha untuk menahan dan menyiasat Abbas di Mahkamah Palestin harus segerakan di atas ratusan kesalahan yang “jenayah dan pengkhianatan berat” yang dilakukan oleh beliau termasuk konspirasi menentang rakyatnya sendiri dengan bersetongkol bersama puak Yahudi Laknatullah dan membelakangkan kepentingan negara dan rakyat.
Beliau menegaskan bahawa hak-hak rakyat Palestin terhadap isu hubungan Palestin-Israel tidak akan berganjak walau sedikitpun dan rakyat tidak akan termakan dan tertipu dengan usaha-usaha Abbas ketika ini yang sedang berusaha melaung-laungkan kempen bersatu dan menghormati undang-undang Palestin bagi menaikkan semangat kebangsaan Palestin yang sudah semestinya menguntungkan beliau.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA