" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

04 January 2009

PR menyokong penuh calon pas-DSAI

Kita bakal menyaksikan pertandingan dua penjuru di antara Mohd Abdul Wahid Endut dan calon Umno, Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh pada pilihanraya kecil Parlimen Kuala Terengganu.

Walaupun tarikh penamaan calon ialah 6hb Januari, Bn yang diketuai Umno telahpun memulakan kempen. Dibantu media arus perdana, propaganda bersifat tohmahan dan fitnah digembleng sedemikan rupa, terutamanya bagi memperlihatkan adanya keretakan dalam Pakatan Rakyat.

Saya ingin menegaskan di sini bahawa Pakatan Rakyat akan berdiri teguh menyokong Mohd Abdul Wahid Endut dan akan berusaha bagi memastikan calon Pakatan Rakyat ini terpilih mewakili rakyat di Parlimen kelak. Kita yakin dengan pengalaman beliau berkhidmat sebagai wakil rakyat di Wakaf Mempelam selama lima penggal, inshaallah kemenangan akan berpihak kepada kita.

Umum mengetahui kempen akan berlangsung selama 10 hari dan keputusannya nanti akan ditentukan pada 17hb Januari 2009.

Pakatan Rakyat berharap proses pemilihan kali ini akan berjalan lancar dan berlangsung dalam keadaan aman. Adalah diharapkan pihak berkuasa akan menjalankan tugas dengan penuh tanggungjawab, profesional dan tidak prejudis terhadap penyokong Pakatan Rakyat.

ANWAR IBRAHIM

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA