" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

03 October 2009

PR lawan BN Di Bagan Pinang

Penamaan calon [RK Bagan Pinang berjalan lancar dengan calon PR dan calon BN mengemukakan borang pencalonan masing-masing. Walaupun calon bebas dikatakan akan menyertainya namun sehingga kini tidak ada mana-mana calon bebas yang menghantar borang pencalonan mereka.

Calon Bebas yang bercadang untuk bertanding, Shahruddin Abdul Hamid menghadapi masalah untuk menyerahkan borang pencalonannya semasa proses penamaan calon pagi ini. Hanya penyokong yang berasal dari DUN ini, pencadang bukan.

PR mencalonkan Zulkefly Mohamad Omar manakala BN mencalonkan Tan Sri Mohd Isa Smad sebagai calon. Pernamaan calon diadakan di Dewan Majlis Perbandaran Port Dickson (MPPD).

Segelintir Pemuda Umno yang sudah sampai di gigi bukit yang menempatkan pejabat MPPD memulakan perang mulut dengan segelintir penyokong PR yang masih belum bergerak menuju ke dewan penamaan itu.

Berlaku sedikit ketegangan di luar pusat penamaan calon berikutan kedua-dua pihak mula timbulkan provokasi. FRU kelihatan bergegas bagi mengawal keadaan. Mereka juga melaungkan 'hidup Isa', 'Isa pembela rakyat', 'Pertahankan hak Melayu, Kembalikan Isa ke Negeri Sembilan'.

Di pihak PR pula, kedengaran laungan 'rasuah...rasuah...', 'reformasi' sebagai respon balas balas kepada sorakan UBN.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA