" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

01 June 2009

Terbukti PR Masih Pilihan Rakyat!

Ketua AMK Shamsul Iskandar berkata dalam Suara Keadilan pihak mereka akan mengeluarkan analisa berkenaan secepat mungkin bagi memastikan peratusan keluar mengundi yang rendah tidak berlaku lagi.

Semasa PRU-12, seramai 12,667 daripada 15,421 pemilih berdaftar keluar mengundi berbeza dengan tahun ini, jumlah mengundi hanyalah sebanyak 46.15 peratus atau 7,100 orang. Tahniah kepada PR terutamanya PKR diatas kemenangan ini.

Bagi saya, memang suasana semasa hari pembuangan undi semalam saya sendiri dapat melihat jumlah mereka yang keluar mengundi jauh lebih rendah. Mungkin juga 'bahang' PAS Permatang Pauh sebelum ini yang ingin 'memboikot' masih dirasai walaupun pada hakikat ianya sudah ditarik balik.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA