" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

19 June 2009

PAS Umum Calon Manek Urai 26 Jun

PAS akan mengumumkan calonnya untuk PRK DUN Manek Urai pada 26 Jun ini. Timbalan Pengarah Pilihan Raya PAS Kelantan, Mohd Nasir Daud berkata, Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (TGNA) akan membuat pengumuman tersebut. Nasir berkata:

"senarai nama calon sedang dipertimbangkan oleh Jawatankuasa Pemilihan peringkat negeri sebelum diperakukan oleh pimpinan tertinggi PAS pusat. Kita (PAS) telah panggil 7 orang AJK Dewan Harian PAS daripada 29 cawangan di kawasan Manek Urai. Setiap seorang daripada mereka dikehendaki menyenaraikan 3 nama calon yang dirasakan sesuai.

Nama2 yang dipilih itu akan dinilai oleh jawatankuasa pemilihan PAS peringkat negeri. Ini cara kita (PAS) mendapatkan maklum balas daripada ahli2 parti di peringkat akar umbi. Calon yang bakal dipilih tidak semestinya orang tempatan. Yang penting dia (calon) boleh menang dan disukai rakyat. Pimpinan pusat akan mengutamakan faktor2 ini untuk memilih calon yang sesuai".

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA