" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

22 June 2009

PR Sepakat Tolak 'UG'

Pemimpin2 PR sepakat menolak perbincangan kerajaan perpaduan (UG) dengan UBN, demikian diputuskan dalam suatu mesyuarat petang ini. Pemimpin 3 parti komponen PR yang terdiri daripada PKR, DAP dan PAS mengulangi pendirian mereka untuk meneguhkan kerjasama dalam gabungan pembangkang dengan hasrat mengambil alih kerajaan persekutuan suatu masa nanti. Kenyataan bersama ditandatangani oleh penasihat PKR DSAI, tokoh utama DAP Lim Kit Siang dan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Mereka bersetuju cadangan kerajaan perpaduan (UG) 'suatu fitnah dan tohmahan jahat serta tindakan terdesak Umno untuk menggugat kekuatan Pakatan Rakyat yang semakin mendapat dukungan rakyat'.

Hadi memberitahu pemberita "UMNO telah cuba menggunakan cadangan UG untuk memecah-belahkan perpaduan dalam PR. Seluruh Umno mempermainkan isu ini seolah-olah menonjolkan PAS dan Umno sahaja dan meninggalkan Pakatan Rakyat. Ini satu cara yang sangat jahat dan satu fitnah untuk melaga-lagakan…. bukan untuk tujuan perpaduan.

Pakatan kini hanya bersedia untuk bertemu dengan pimpinan BN bagi membincangkan isu2 melibatkan kepentingan negara dan rakyat,contohnya usaha2 memulihkan ekonomi, memansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri ISA dan salah guna kuasa kepimpinan Polis".

Mesyuarat sejam itu turut dihadiri oleh timbalan2 presiden, naib presiden dan setiausaha agung parti komponen Pakatan. Bagaimanapun Timbalan Presiden PAS, Nasharudin Mat Isa yang menjadi tumpuan bersabit isu itu tidak hadir .

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA