" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

16 June 2009

PKR selar Speaker Parlimen Gantung Nizar dan 6 lagi

PKR menyelar tindakan Speaker Parlimen, Pandikar Amin Mulia berhubung tindakannya menggantung Ahli Parlimen Bukit Gantang Datuk Sri Nizar Jamaluddin dan enam wakil rakyat lain dari menghadiri sidang parlimen selama 2 hari.

Turut sama digantung adalah N. Gobalakrishnan (PKR-Padang Serai), Nga Kor Ming (DAP-Pantai Remis), Ngeh Koo Ham (DAP-Beruas), Dr Hatta Ramli (Pas-Kuala Krai), Dr Dzulkefly Ahmad (Pas-Kuala Selangor) dan Mahfuz Omar (Pas-Pokok Sena).

Mereka di halau dari Parlimen hanya kerana memakai lilitan bubar DUN Perak, bagi menggesa pembubaran DUN untuk menyelesaikan krisis perlembagaan Perak yang berlarutan sejak Febuari lalu.

"Penyingkiran tujuh Ahli Parlimen berkenaan adalah satu lagi contoh keazaman BN untuk memadam apa juga kritikan terhadap BN. Ia juga sekali lagi menimbulkan persoalan mengenai kewibawaan Pandikar selaku Speaker Dewan," kata Presiden PKR Wan Azizah Wan Ismail.

(TVA)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA