" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

11 September 2009

TBH: Coretan Inkues Pada 11/9

Inkues hari ini ditangguhkan Khamis depan bagi membolehkan mahkamah mendapatkan laporan perubatan dan gambar asal kecederaan seorang saksi (Sivanesan) yang mendakwa didera oleh pegawai SPRM.

Koroner memberi tarikh itu setelah menerima permohonan penangguhan dari SPRM bagi mendapatkan kedua-dua dokumen berkenaan. Peguam bagi pihak SPRM, Datuk Abdul Razak Musa mengatakan pihaknya hanya dibekalkan laporan polis dan salinan bercetak gambar yang menunjukkan kecederaan seperti yang didakwa saksi, yang asal tidak diterima.

Peguam yang mewakili keluarga mendiang TBH, Gobind Singh Deo menjelaskan gambar berkenaan adalah salinan fotokopi berwarna daripada gambar asal, dan beliau akan cuba mendapatkan gambar asal kecederaan itu untuk dikemukakan kepada mahkamah minggu depan.

Nampaknya rakyat terutamanya bagi pihak keluarga mendiang TBH boleh menaruh harapan untuk mendapat kebenaran dan keadilan dengan perkembangan terbaru ini....

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA