" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

07 September 2009

DSAI 'Menyerang' Johor

Dalam masa UBN sedang asyik mencari dan mencipta isu untuk 'menyerang' PR, Bapa Arus Perubahan Negara iaitu DSAI telah ke Johor untuk berjumpa rakyat disana dalam usaha memantapkan lagi PR bagi memastikan perubahan benar-benar berlaku pada PRU-13 nanti. Beliau akan menjelajah keseluruh negara dengan kempen 'Menuju Perubahan'.

DSAI telah memilih Parit Sulong, Batu Pahat. Lebih 3000 rakyat berbilang bangsa telah hadir bagi mendengar ceramah beliau. Banyak isu telah diketengahkan, antaranya ialah cara Kerajaan BN yang dilihat hanya mementingkan kaum kerabat mereka semata-mata dalam mengagih kekayaan negara, tetapi istilah 'Melayu Bumiputera' digunakan bagi mengaburi mata rakyat.

DSAI menceritakan mengenai Ahli falsafah terkemuka yang bernama Ronggo Wisoto yang dilihat telah lama membayangkan:

zaman akan datang yang penuh dengan kegilaan sehinggakan rakyat yang miskin akan lagi bertambah miskin dan terpinggir. Perompakan harta rakyat dan penindasan hak adalah sesuatu yang bukan rahsia lagi, bahkan ianya dilakukan secara terang-terangan oleh pemerintah dan kroni-kroni mereka. Yang hak dikatakan batil, perasuah pula diangkat, tapi orang yang baik dihumban ke penjara. Yang zalim dipuja, yang menegakkan keadilan dihina, orang yang merompak kekayaan negera dianggap pejuang, orang yang membela nasib rakyat dianggap pengkhianat terutamanya yang tertindas dan miskin. Semuanya ini memang sepadan dengan kerajaan BN.

DSAI juga mengulas mengenai DEB yang dilihat telah menjarakkan lagi antara yang kaya dengan yang miskin. Yang kaya bertambah kaya, yang miskin pula bertambah miskin. Sebab itulah beliau meminta kerajaan mengkaji semula DEB bagi membolehkan ianya dilaksanakan dengan adil.

Dengan itu, DSAI mahu rakyat melihat segala kebejatan yang telah dilakukan oleh kerajaan BN dengan rasa insaf dan membulat tekad menuntut perubahan sepertimana yang dituntut oleh agama dan bicara akal waras.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA