" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

03 September 2009

PR Mahu Hishamuddin Disingkir

Exco Selangor Xavier Jeyakiumar menuntut Menteri Dalam Negeri Hishamuddin Hussein dipecat atau meletakkan jawatan dari Kabinet selepas beliau di dapati menggunakan kuasanya mencampuri siasatan polis keatas tunjuk perasaan provokasi 'kepala lembu' minggu lalu.

Beliau menyelar Naib Presiden Umno itu kerana mencampuri siasatan polis dengan bertemu suspek-suspek yang menganjurkan provokasi agama itu. Selepas pertemuan tersebut, Menteri Dalam Negeri itu berkata penganjur tidak perlu dihukum sekiranya semua pihak bertolak-ansur dalam menyelesaikan isu ini.

"Kita mahu beliau turun atau dipecat dari jawatannya kerana beliau telah memecahkan amanah yang di berikan rakyat," kata Jayakumar.

Beliau menambah Hishamuddin telah bertemu sekumpulan individu yang tidak menghormati rakyat Malaysia lainnya, bahkan mempertahankan mereka, lupa akan tanggungjawabnya selaku menteri untuk semua rakyat.

"Bolehkah kita terima seseorang yang tidak menghormati rakyat Malaysia lainnya, dan masih dalam siasatan, nasibnya diputuskan oleh seorang menteri?" soal Jayakumar.

"Sekarang semua pencuri, pembunuh, perogol, pegawai-pegawai rasuah dan mana-mana penyangak boleh bertemu Hishamuddin sebelum Peguam Negara menentukan pendakwaan terhadap mereka," sindir Jayakumar lagi.

Beliau menambah Hishamuddin telah menghunus keris, menahan peguam-peguam yang mahu membantu tahanan, mencipta rekod baru dengan menahan 580 orang kerana membantah Akta Keselamatan Dalam Negeri dan kini membela gerombolan manusia yang menghasut perbalahan kaum dan mahu bermandi darah.

(TVA)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA