" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

23 September 2009

Kelantan Tidak Putus Asa Kemuka Tuntutan Royalti Minyak

Kerajaan Kelantan masih tidak berputus asas dalam mengemukakan tuntutan royalti minyak daripada Kerajaan Persekutuan. Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, walaupun matlamat awal kerajaan negeri untuk mendapatkan bayaran tunggakan royalti minyak itu telah melepasi matlamatnya sebelum hari raya Aidilfitri.

“Kerajaan Negeri akan terus berikhtiar agar Allah membuka pintu hati pimpinan Kerajaan Pusat melunaskannya. Rundingan di peringkat pegawai kedua-dua pihak (kerajaan dan persekutuan) sedang dilakukan bagi memastikan kelancaran proses kelulusannya, bagi pihak saya, hanya mampu berdoa. Kita masih mengharapkan supaya rundingan untuk menyelesaikan isu royalti minyak antara kerajaan negeri dan pusat memberi kesan positif," kata beliau.

Mengenai kenyataan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mustapa Mohamed bahawa Kerajaan Pusat akan merangka lebih awal perancangan pembangunan untuk Kelantan bagi Rancangan Malaysia Kesepuluh (RMK-10), Nik Aziz berkata, bagi pihak kerajaan negeri mengalu -alukan dan menyifatkan sebagai kenyataan positif.

Menurutnya, Kelantan sebagai salah sebuah negeri anggota persekutuan, negeri ini patut mendapat hak yang sama seperti negeri lain.

Mustapa yang juga Pengerusi Perhubungan UMNO Kelantan mengeluarkan kenyataan itu baru-baru ini, bagi memastikan negeri itu tidak ketinggalan dari segi pembangunan berbanding negeri lain dalam tempoh pelan pembangunan lima tahun itu.

Tambah beliau, "Kita harap kenyataan pemimpin UMNO seperti itu menjadi kenyataan demi menolong rakyat dan negeri ini,".

(Bernama)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA