" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

22 September 2009

12 Kematian Pada Hari Ke-9 Ops Sikap

Sebanyak 12 kematian akibat kemalangan jalan raya dicatatkan di seluruh negara semalam, menjadikan jumlah keseluruhan 164 kematian sejak Ops Sikap ke-20 bermula 13 September lalu. Menurut kenyataan Bukit Aman, satu kematian adalah di lebuh raya, lima di Jalan Persekutuan, lima di Jalan Negeri, satu di Jalan Bandaran dan tiada kematian di lain-lain jalan.

“Hari kesembilan Ops Sikap, tiga kategori yang paling banyak mencatatkan kematian ialah pengguna motosikal dengan 82 kematian, diikuti pengguna motokar (57 kematian) dan pejalan kaki dengan sembilan kematian. Jumlah kemalangan semalam adalah 985 kemalangan dan jumlah saman dikeluarkan ialah 7,078,” katanya.

Tambahnya lagi, Jalan Persekutuan mencatatkan jumlah kemalangan paling tinggi dengan 342 kes diikuti Jalan Bandaran (306 kes), Jalan Negeri (202 kes), lebuh raya (83 kes) dan lain-lain jalan (52 kes).

Ops Sikap ke-20 dijalankan sehingga 27 September yang bertujuan mengurangkan kemalangan jalan raya sempena musim perayaan Hari Raya ini. - Bernama

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA