" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

14 April 2010

Video Imej Misteri 14 April 2010


Klik read more untuk video seterusnya

* semua video/gambar imej misteri paling terkini adalah 100% hasil kerja PRO REFORM. Niat PRO REFORM adalah untuk kongsi bersama pembaca agar kita tidak terlalai dan sentiasa berwaspada dalam menempuh era FITNAH dan SIHIR DAJJAL. Mereka akan sentiasa berusaha dengan menggunakan apa cara sekalipun semata-mata untuk MELALAIKAN kita, apatah lagi sekarang, dimana kita sudah pun berada pada ZON KRITIKAL dalam menghadapi kedatangan HARI KIAMAT

1 comment:

serupasekala said...

Video 1 dan 2 merupakan satu pembentukan awan cumulus dari peringkat stage 1 dan ia akan menjadi awan cumulunimbus di mana akan membawa hujan lebat ( showers - dalam istilah meteorologi ) dan akan membawa ribut petir dan kilat.

Dimana dalam awan cumulunimbus berlaku perolakan angin menaik dan angin menurun dimana sangat berbahaya kepada penerbangan jika sesebuah kapal terbang merempuh masuk kedalam awan ini. Awan cumulunimbus ini terdapat pancaran kilat boleh membakar kapal terbang yang melaluinya.

pada kebiasaannya selepas pada ini awan cumulunimbus hilang dan terbentuk pula awan stratocumuluc ( SC ) dan membawa hujan yang berterusan.

Untuk mengenali awan cumulunimbus mesti ada kilat.Kalau kita lihat ada kilat dalam awan tersebut maka awan cumulunimbus le tu.awan ini membewa hujan lebat tetapi sekejap.

awan stratocumulus membawa hujan renyai tetapi biasanya masa yang panjang.


serupasekala.blogspot.com.

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA