" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

25 April 2010

BN Takut Kemaraan Pakatan Rakyat

Oleh Halik Zaman

Apa pun keputusan pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor yang di tentukan oleh pengundi Hulu Selangor kelak, tidak akan memberikan apa-apa impak kepada Pakatan Rakyat mahupun Barisan Nasional sekiranya gagal menawan kerusi tersebut ataupun ia tidak akan membawa kemegahan kepada Pakatan Rakyat sekiranya memenangi kembali kerusi tersebut.

Sekali pun Pakatan Rakyat kalah ia tidak akan merubah senario PRU-13 akan datang. Misalnya kekalahan PKR di Ijok Selangor pada 2004 boleh dijadikan rujukan mood pengundi. Seandainya BN memenangi kerusi tersebut ia tidak juga akan menjadi suatu kejutan hebat kepada Pakatan Rakyat. Ini memandangkan ketiga-tiga DUN di bawah Parlimen Hulu Selangor semuanya di miliki oleh Umno-BN.

Kita dapat melihat dengan sejelas-jelasnya Umno-BN telah bekerja dengan sedaya-upaya mereka untuk memenangi kerusi Parlimen Hulu Selangor. Segala janji-janji muluk di tabur di sana-sini, drama ulang-tayang "mesra rakyat untuk seketika cuma" berulangkali di siarkan di media-media elektronik dan cetak, demi untuk meraih undi dari rakyat jelata.

Tidak cukup dengan calon yang turun padang, semua Menteri Kabinet diarahkan turun padang untuk "beramah-mesra" dengan rakyat Hulu Selangor. Malah PM Najib dengan slogannya 1Malaysia juga telah memendekkan lawatan rasminya demi untuk bersama-sama "menawan" hati rakyat Hulu Selangor. Sebab apa?

Sebabnya amat mudah, Umno-BN merasa terlaku gentar seandainya mereka gagal mengambil kembali kerusi Parlimen Hulu Selangor yang kononnya "dipinjamkan" kepada Pakatan Rakyat.

Bagi BN, seandainya kemenangan ini mereka perolehi dalam PRK Hulu Selangor kelak, maka ianya akan di jadikan kayu pengukur dan BN akan penuh bangga akan mewar-warkan di setiap media massa bahawasanya rakyat Malaysia telah kembali ke "pangkuan" Umno dan BN.

Senario ini memang telah dijangkakan, kerana walau dalam tempoh kempen pun, BN telah mempergunakan kuasa yang ada di tangan mereka untuk melaksanakan kempen "secara tidak sedar" melalui media-media elektronik. Makanya kalau BN kalah, ianya akan menjadi suatu perkara yang amat serius dan terlalu memalukan kepada Umno-BN. Sia-sia sahaja peruntukan yang begitu besar di keluarkan di PRK Hulu Selangor. Umno-BN memang sudah amat terkenal dengan cita-cita "mahamerunya", siapa tidak kenal barisan saf kepimpinan Umno-BN yang punya cita-cita setinggi gunung Everest. Sehinggakan PM 1Malaysia turut melibatkan Presiden Amerika demi untuk meyakinkan rakyat Malaysia bahawa kepimpinan beliau kini di iktiraf oleh Presiden Amerika Syarikat Barak Obama.

Begitu hebatnya penangan PM 1Malaysia sanggup berbuat apa sahaja demi memastikan Umno-BN terus berada dalam kemuncak kepimpinan Kerajaan Malaysia.

Tapi jangan lupa, masih ada satu lagi PRK yang bakal diadakan kelak, PRK Sibu di Sarawak. Jika dilihat pada PRU-12 yang lepas, BN memperolehi majoriti sebanyak 3,000 ke atas, akan menjadi suatu tamparan yang amat pedih dan perit kepada saf kepimpinan BN seandainya Pakatan Rakyat mampu "mencuri duduk" dikerusi berkenaan.

Berhati-hatilah wahai warga BN kerana langit tidak selalunya cerah dan panas tidak selalunya hingga ke petang. Berwaspadalah kehebatan perpaduan Pakatan Rakyat. Jangan ketawa dulu dengan apa sahaja keputusan Hulu Selangor sebelum Bandar Sibu.

(Suara Keadilan)

" Ya Allah berilah Hidayat, Hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda. Bantulah baginda. Begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya Allah selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya Allah bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA