" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

14 January 2010

Gambar Untuk Di Kongsi Bersama 13 Jan 2010

Lewat malam semalam, gempa bumi berukuran 7 pada skala Richter telah melanda kepulauan Carribean dan merupakan yang terburuk dalam tempoh lebih 200 tahun melanda negara itu. Gegaran yang sangat kuat ini telah memusnahkan istana presiden dan beberapa bangunan penting kerajaan iaitu bangunan parlimen, Kementerian Kewangan, Kementerian Kerjaraya, Bangunan Mahkamah, Menara Kawalan Lapangan Terbang Antarabangsa Port-au-Prince, Gereja Notre-Dame de Port-au-Prince dan Gereja Besar Haiti..

Yang terbaru, gempa bumi sederhana berukuran 5.1 pada skala Richter berlaku di Mindanao, Filipina pada 8.42 Rabu malam. Kenyataan Jabatan Meteorologi Malaysia menyebut pusat gempa itu berada di 222km Barat Daya Davao, Filipina dan 640km Barat Laut Lahad Datu, Sabah. Bagaimanapun, gempa bumi itu tidak membawa ancaman tsunami. Dibawah ini saya sertakan gambar-gambar yang sempat diambil semalamNo comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA