" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

12 January 2010

Apa Matlamat Wujudkan Harga Minimum ?

UMNO/BN telah berusaha sedaya-upaya untuk 'memikat' rakyat supaya pulang kepangkuan mereka biar dengan apa jua cara sekali pun. Bermacam program telah diusahakan oleh kerajaan pimpinan PM 1Malaysia. Beliau begitu bersemangat sekali semasa berceramah dalam setiap program. Yang terbaru ialah program yang dipanggli 'Juara Rakyat'.

Pada era PM 1Malaysia juga, rakyat boleh melihat peraturan yang belum pernah dibuat oleh PM yang sebelumnya, iaitu berhubung dengan harga rokok. Sebelum ini, kita hanya tahu harga rokok akan atau telah dinaikan.

Era PM 1Malaysia, kerajaan telah mengumumkan harga minimum rokok yang boleh dijual pula. Mengikut kandungan poster berkenaan, penguatkuasaan harga minimum ini dibawah bidang kuasa Kementerian Kesihatan. Apakah matlamat kerajaan yang menggunakan Kementerian Kesihatan?

Kalau anda dapati ada penjual yang menjual rokok dibawah harga minimum yang telah ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan, segeralah buat aduan dengan nombor yang tertera dibawah.No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA