" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

14 December 2009

Jeffrey Kekal Naib Presiden PKR

Datuk Dr Jeffrey Kitingan dikekalkan sebagai Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), walaupun sebelum ini beliau didakwa akan keluar parti. Pengekalannya itu diumumkan Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam.

Jeffrey berkata, dengan pengumuman tersebut, beliau akan meneruskan tugas itu dan menolak andaian sesetengah pihak bahawa beliau akan menubuhkan parti baru atau kembali ke pangkuan Parti Bersatu Sabah (PBS).

“Saya menerima keputusan bahawa saya masih berada dalam PKR. Oleh itu saya akan teruskan perjuangan dalam parti itu,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian semalam.

Anwar mengumumkan keputusan tersebut ketika merasmikan Konvensyen PKR Sarawak dalam usaha memulihkan kestabilan PKR di Sabah.

Pada akhir Oktober lalu, Jeffrey meletak jawatan sebagai Naib Presiden PKR dan anggota Majlis Tertinggi, sekali gus tindakan itu memberi tamparan hebat kepada usaha PKR untuk mengukuhkan lagi kedudukan mereka di Sabah.

Isu ini bermula apabila majoriti ketua bahagian, termasuk Jeffrey, kecewa dengan keputusan Anwar menamakan Ahmad Thamrin Jaini sebagai ketua PKR Sabah selepas sekumpulan ketua bahagian tidak sokong seorang lagi Naib Presiden, Azmin Ali, menerajui PKR Sabah.
 

(SinarHarian)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA