" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

19 December 2009

1,500 Perwakilan Sokong Dokumen Bersama Pakatan Rakyat

Persidangan Pakatan Rakyat yang berlangsung di Auditorian Majlis Bandaraya Shah Alam menyaksikan para perwakilan menyokong Dokumen Bersama Pakatan Rakyat sekitar jam 5.30 petang tadi.

Dirumuskan oleh mantan Menteri Undang-Undang Zaid Ibrahim, persidangan ini dihadiri oleh pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat. Mereka turut disertai oleh 1,500 perwakilan dari pelbagai kaum dan agama - 500 ahli dari Parti Keadilan Rakyat, Pas dan DAP. 15 dipilih untuk membahaskan dokumen tersebut.

Sementara itu, ketika kepincangan pemerintah Umno-BN dikritik hebat dalam persidangan hari ini, Bernama melaporkan enjin jet pejuang F-5E bernilai RM50 juta ringgit dicuri di Pengkalan Udara Sungai Besi. Rekod penyelenggaraan dan perkhidmatan untuk enjin tersebut turut dilaporkan hilang. Kehilangan dilaporkan pada 2007, dan setakat ini empat suspek telah ditahan.
 

(TVS)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA