" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

23 December 2009

Al-Qaeda Muncul Di Hadapan Khalayak

SANAA - Militan al-Qaeda muncul di hadapan umum dalam perhimpunan antikerajaan di selatan Yaman, semalam. Mereka menjelaskan pada perhimpunan itu bahawa perjuangan al-Qaeda adalah menentang Amerika Syarikat (AS) dan bukan tentera Yaman.

Barat dan Arab Saudi bimbang al-Qaeda akan mengambil kesempatan terhadap tumpuan kerajaan Yaman ke atas pemberontak Syiah di utara negara itu. "Kami tidak mempunyai masalah dengan anda semua. Masalah kami ialah dengan Amerika dan sekutunya," kata seorang militan.

Perhimpunan di selatan Yaman itu diadakan bagi membantah pembunuhan berpuluh-puluh orang awam dalam serangan kerajaan yang ditujukan ke atas sasaran al-Qaeda, minggu lalu.

Rakaman stesen televisyen Al-Jazeera menunjukkan militan al-Qaeda berucap kepada orang ramai manakala seorang rakannya bertindak sebagai pengawal.

Satu letupan menyebabkan tiga orang maut ketika perhimpunan itu diadakan di sebuah kem latihan al-Qaeda, di wilayah Abyan.

Kerajaan Yaman berkata pada Khamis lalu bahawa pasukan keselamatannya menggagalkan rancangan pengeboman berani mati dengan menyerang beberapa sasaran termasuk pusat latihan al-Qaeda.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA