" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

07 November 2010

ZIONIS Terus Menzahirkan Sikap 'KeDAJJALannya'

JERUSALEM - Seorang pegawai Israel hari ini (Ahad) mengatakan bahawa Israel akan ke PBB bagi membantah desakan supaya negara ZIONIS itu keluar dari sempadan perkampungan Lubnan. Alasan ZIONIS adalah, ianya telah diduduki sejak berlakunya perang dengan Tentera Hizbullah pada 2006 lagi.

Netanyahu bercadang untuk meminta menteri Kabinet supaya meluluskan rancangan tersebut minggu depan, setelah sekembalinya Setiausaha Agong PBB, Ban Ki-moon dari lawatan ke AS pada Isnin ini.

Ghajar berada di sempadan antara Syria, Israel dan Lebanon yang masih dalam pertikaian. Israel merampas semua perkampungan dari Syria pada tahun 1967 dengan anggaran penduduk sekitar 2,000 orang .


Pada tahun 2000, setelah Israel menarik keluar tenteranya dari Selatan Lebanon, badan PBB telah mewujudkan sempadan di tengah desa, manakala Israel pula menguasai bahagian selatan.

Selepas perang itu tamat, Israel berjanji untuk menarik keluar tenteranya dari wilayah berkenaan, tetapi tidak tahu bila mereka akan melakukannya.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA