" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

24 November 2010

Mahkamah Benar Anwar Dapatkan Laporan Protokol Perubatan

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini membenarkan permohonan Ketua Oposisi Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mendapatkan borang laporan protokol perubatan (proforma) saksi utama Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Ketika membuat keputusan itu Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah berkata beliau membenarkan permohonan itu kerana dokumen berkenaan sudah dirujuk saksi ketiga pendakwaan (SP3) pakar patologi foresnik Dr Siew Sheue Feng dari Hospital Kuala Lumpur ketika mahkamah berhenti rehat semalam.

“Pada pandangan saya saksi bleh merujuk kepada nota semasa soal balas...maka permohonan untuk mengenakan tindakan menghina mahkamah ditolak,” Mohd Zabidin.


Mohamadf Zabidin bagaimanapun menolak permohonan pihak pembelaan agar Dr Siew dikenakan perintah menghina mahkamah atas tindakan beliau tersebut.

'Proforma' merupakan dokumen yang selalu digunakan dalam kes penganiayaan seks yang mempunyai butiran pemeriksaan perubatan yang dijalankan ke atas pengadu.

(Suara Keadilan)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA