" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

06 November 2010

Gempa Bumi Berlaku Di Barat Iran

TEHERAN- Televisyen Kerajaan Iran melaporkan bahawa gempa bumi bermagnitud 4.9 skala ritcher telah berlaku di Barat Iran yang mencederakan 100 orang. Gempa berkenaan berlaku pada jam 7:22 am waktu tempatan pada Sabtu di bandar Dorood yang telah mengakibatkan kerosakan pada bangunan tempat tinggal.

Laporan itu mengatakan 25 orang yang cedera telah di masukkan ke wad manakala selebihnya mengalami cedera ringan di benarkan pulang selepas mendapat rawatan. Gempa berkenaan telah menimbulkan rasa panik kepada penduduk yang telah meninggalkan rumah mereka kerana bimbang berlakunya gempa susulan.

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA