" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

27 September 2010

Takziah Kepada Keluarga Allahyarham Che Hashim ADUN Galas

ADUN Galas, Che Hashim Sulaima, 48, yang telah begitu lama menderita akibat di hidapi barah usus akhirnya telah meninggal dunia petang tadi kira-kira jam 4.25 pm di Pusat Perubatan Kampung Baru. Jenazah akan dibawa balik ke kampung halamannya di Gua Musang malam ini untuk dikebumikan.

Sebelum ini, entah berapa kali kita telah mendengar khabar angin yang mengatakan Allahyarham meninggal dunia. Kali ini ianya benar-benar berlaku dan telah disahkan oleh Tok Guru Nik Aziz dan Salahuddin Ayub.

Oleh itu, kita bakal berdepan dengan satu lagi PRK setelah 'bercuti'. Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof mengatakan SPR akan bermesyuarat dalam tempoh 10 hari bagi memutuskan tarikhnya.


Beliau juga meramalkan pilihan raya kecil memandangkan tempoh masa dua pertiga daripada penggal pilihanraya umum lalu (antara Mac hingga Mei 2011) masih lagi belum berakhir.

Pada PRU-12 yang lepas, Allahyarham (PAS) telah berjaya menewaskan Saufi Deraman (BN) dengan majoriti 646 undi.

PRO REFORM mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham...

1 comment:

otaklunyai said...

Khabarnya lebih 3000 orang menyempurkakan Solat Jenazah untuk beliau..
SUBHANALLAH... Didunia lagi Allah telah menunjukkan tanda-tanda kemuliaan dan kesejahteraan yang akan dikurniakan kepada allahyarham.. semoga Allah mencucuri RahmatNya keatas beliau... inilah keberkatan dan kemuliaan yang di berikan oleh Allah kepada mereka yang IKHLAS berjuang bersama-sama Jemaah yang betul, untuk mendaulatkan Hukum Allah di dalam sistem kehidupan keseluruhannya. Marilah kita mengambil iktibar dari kemuliaan dan darjat yang telah dikurniakan oleh Allah kepada beliau dan marilah kita bermuhasabah, apakah telah cukup usaha dan sokongan kita untuk bersama-sama menyokong Jemaah yang jelas berjuang berlandaskan Syariat Islam. Atau kita hanya sekadar selesa berada ditakuk lama yang mana telah jelas pilihan kita selama 53 tahun ini adalah pilihan yang sesat. Bukti dan hujah kebenaran berada didepan mata. Apakah kita masih teguh mempertahankan kesesatan itu. Tepuk dada tanya Iman. Hanya Allah Yang Maha Kuasa untuk memberi petunjuk dan hidayahNya kepada mereka yang di pilih. Berdoalah semoga kita tidak termasuk kedalam golongan mereka yang tidak diberi oleh Allah Hidyah dan Taufik untuk berubah kepada sesuatu yang telah terbukti kebenarannya. Dalam ertikata lain tidak mendapat Petunjuk Allah gara-gara kejahilan dan kedegilan kita sendiri. Wallahualam. TAKBIR!!!

AL-FATEHAH...

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA