" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

01 September 2010

Musa Berputih Mata Kontrak Tidak Disambung

Setelah dikritik hebat di atas kegagalan Polis DiRaja Malaysia bersikap profesional dan tidak menyokong Umno-Barisan Nasional serta menghormati hak asasi manusia, Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan akhirnya berputih mata apabila kontraknya untuk kali ketiga tidak disambung.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein yang membuat pengumuman hari ini berkata jawatan KPN yang baru akan disandang oleh timbalannya, Tan Sri Ismail Omar dan akan berkuatkuasa 13 September ini.

Musa yang sepatutnya bersara wajib pada 2007, disambung perkhidmatannya sebanyak dua kali.


Jawatan Timbalan Ketua Polis Negara pula akan disandang Datuk Hussin Ismail, 57, yang kini adalah Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam.

(Suara Keadilan)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA