" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

01 February 2010

PR Anjur Dialog Antara Agama

Pakatan Rakyat akan menganjurkan dialog antara agama membabitkan pemimpin Islam dan agama lain dalam tempoh terdekat.

Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat, Anwar Ibrahim berkata, dialog berkenaan perlu diadakan memandangkan kerajaan pusat keberatan mengambil inisiatif itu demi keharmonian rakyat pelbagai kaum dan agama di negara ini.

Anwar berkata demikian selepas mesyuarat majlis presiden pakatan rakyat di ibupejabat KEADILAN petang tadi.

Dalam perkembangan yang sama, Presiden Pas Abdul Hadi Awang mengadakan pertemuan bersama badan-badan bukan kerajaan malam ini untuk membincangkan polemik kalimah Allah.

(TVS)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA