" Ya.. Allah.., berilah hidayat, hifazat dan maghfirahMu kepada pemimpin kami Imam Mahadi Al-Muntazar walau di mana baginda berada. Selamatkanlah baginda, bantulah baginda, begitu juga para pejuang Islam yang akan bergadai nyawa di sisinya. Ya.. Allah.., selamatkanlah seramai mungkin umat ini dari fitnah dan sihir Dajjal. Ya.. Allah.., bantulah kami menghadapi gelombang-gelombang ujian yang bakal mendatang "


INFO TERKINI GEMPA BUMI SABTU 3 MARCH 2012
8.20 pm -
Gempa bumi kuat bermagnitud 6.7 skala Richter telah berlaku di Tenggara Kepulauan Loyalty. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 22.1 Selatan longitud 170.5 Timur - 6403km Tenggara Tawau, Sabah :- JMM
PRO REFORM VIDEO - Piring Terbang..?

29 March 2010

PKR Pilih Calon Yang Mampu Menjana Kemenangan

Parti Keadilan Rakyat (PKR) akan memilih calon yang boleh membawa kemenangan dalam pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor.

Naib Presiden PKR, Sivarasa Rasiah berkata pucuk pimpinan parti akan menimbangkan beberapa faktor penting dalam membuat keputusan tersebut termasuk latarbelakang peribadi, pengalaman dan kelayakan akademik, demografi pengundi, ciri kawasan pilihan raya serta pandangan rakan lain dalam Pakatan Rakyat.

"Tidak satu pun faktor yang disebutkan boleh berdiri secara sendiri dalam menentukan siapa calon yang bakal bertanding. Ujian terbaik ialah samada calon yang diputuskan mampu menjana kemenangan.

"Di dalam pilihan raya umum di mana sebilangan calon dipertandingan untuk sejumlah kerusi, memastikan calon yang dipilih itu mampu mewakili semua kaum adalah juga faktor yang penting," kata Sivarasa untuk menjelaskan kenyataan beliau yang dipetik media berhubung pemilihan calon Pakatan Rakyat bagi kerusi Parlimen itu.

Sivarasa yang juga Ahli Parlimen Subang berkata pemilihan seseorang calon adalah perkara yang sulit dan isu dalaman parti dan tidak seharusnya kemungkinan seseorang yang disebutkan sebagai calon dibincang secara terbuka.

"Keputusan muktamad pemilihan calon terletak di tangan Majlis Pimpinan Pusat kecuali keputusan itu diserahkan kepada Biro Politik atau pemimpin tertentu. Tidak ada mana-mana calon boleh bertanding tanpa waran yang ditandatangani oleh Presiden parti," kata beliau dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini.

(Suara Keadilan)

No comments:

HIMPUNAN ARTIKEL-ARTIKEL SEBELUMNYA